Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Slovensko

Minister obrany ocenil pamätnými medailami 17 osobností

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO). Foto: TASR - Jakub Kotian

Pamätné medaily dostalo 17 ocenených vrátane štyroch priamych účastníkov národného boja za oslobodenie. Trom z nich minister udelil pamätné medaily in memoriam.

Bratislava 15. marca (TASR) - Osobnosti, ktoré počas svojho života významným spôsobom prispeli k ochrane hodnôt slobody a demokracie, ocenil v utorok pamätnými medailami minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Doplnila, že medzi dekorovanými boli účastníci národného boja za oslobodenie, významné osobnosti SNP aj členovia Združenia vojenskej obrody Slovenska. Minister v priestoroch rezortu udelil pamätné medaily aj ďalším osobám za publikačnú činnosť, zachovávanie vojenskej histórie a zvyšovanie povedomia o účastníkoch národného boja za oslobodenie. "Nezabúdajme na hrdinov Slovenského národného povstania, ktorí nám skrz ich odvahu darovali to najcennejšie – možnosť žiť v mieri a slobode. Udalosti dnešných dní nám ukazujú krehkosť týchto ideálov, ktoré naši predkovia bránili aj za cenu vlastného života," uviedol Naď.

V prípade členov Združenia vojenskej obrody Slovenska šéf rezortu obrany pripomenul, že ide o bývalých vojakov z povolania a civilných zamestnancov vojenskej správy, ktorí boli v časoch normalizácie nezákonne prepustení zo služobného, respektíve pracovného pomeru z politických dôvodov.

Pamätné medaily dostalo 17 ocenených vrátane štyroch priamych účastníkov národného boja za oslobodenie. Trom z nich minister udelil pamätné medaily in memoriam.