Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Minister M.Lajčák vystúpi v New Yorku na konferencii o strednej Európe

Na snímke slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Foto: TASR Jakub Kotian

SR bude zastupovať aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá v pondelok 23. septembra vystúpi v New Yorku na klimatickom samite.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nom. Smeru-SD) bude jedným z rečníkov na konferencii s názvom 30 rokov demokratických zmien v strednej Európe, ktorá bude v piatok (20. 9.) nasledovať po zasadnutí Medzinárodného poradného výboru GLOBSEC v New Yorku. Minister vystúpi v paneli s názvom Spolu silnejší: Navigovanie v komplikovanom svete, spresnil tlačový odbor rezortu diplomacie.

Na konferencii sa očakáva účasť politických predstaviteľov, zástupcov štátnej správy, podnikateľského prostredia a expertov z oblasti medzinárodných vzťahov zo strednej Európy a Spojených štátov amerických. Jedným z hlavných rečníkov na konferencii bude bývalá ministerka zahraničných vecí USA Madeleine Albrightová. "Organizátori udelia na slávnostnom galavečere ocenenia osobnostiam, ktoré mimoriadnym spôsobom prispeli k šíreniu slobody a demokracie v štátoch strednej Európy," dodalo ministerstvo.

SR bude zastupovať aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá v pondelok 23. septembra vystúpi v New Yorku na klimatickom samite.