Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Mimoriadna schôdza o odvolaní premiéra v pondelok nebude

NR SR, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi, a teda aj celej vláde, prišiel po vražde investigatívneho novinára Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a po zverejnení Kuciakovho nedokončeného článku.

Bratislava 15. marca (TASR) - Mimoriadna schôdza Národnej rady SR, ktorá sa mala uskutočniť v pondelok (19.3.) s cieľom vysloviť premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) nedôveru, nebude. Keďže šéf kabinetu abdikoval sám, opozícia ako iniciátor rokovania svoj návrh stiahne.

"Spojíme sa s partnermi z OĽaNO a Sme rodina a urobíme všetky kroky, aby táto schôdza nebola. Lebo nemá žiadnu logiku odvolávať premiéra, ktorý demisiu podal a bola aj prezidentom Andrejom Kiskom prijatá," povedal pre TASR podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi, a teda aj celej vláde, prišiel po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a po zverejnení Kuciakovho nedokončeného článku. V tom zavraždený novinár píše aj o údajnom prepojení vládnych politikov na kalábrijskú mafiu. Opozícia vyhlásila, že premiérovi a vláde nedôverujú, že kabinet stratil legitimitu.