Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Mikuláš bol aj v Prezidentskom paláci, potešil 46 detí z domovov

Prezidentský pár rozdáva mikulášske darčeky deťom z detských domovov. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Budúci rok sa môžu tešiť na stretnutie s prezidentom a prvou dámou deti z domovov v Bernolákove, Banskej Bystrici a Košickej Novej Vsi.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič s manželkou Silviou sa dnes vo svojom sídle stretli s deťmi z vybraných detských domovov.

Na tradičné mikulášske stretnutie s prezidentským párom zavítalo do Bratislavy 46 detí z detských domovov v Seredi, Slniečko v Polomke a sv. Klementa Hofbauera v Podolínci.

"Som veľmi rada, že ste všetky domovy, ktoré sme pred rokom vyžrebovali, mohli aj prísť a tešíme sa na vaše vystúpenie. Cíťte sa tu veľmi dobre, zabavíme sa, potešíme," privítala deti prvá dáma.

Príjemné chvíle zaželal malým návštevníkom paláca aj prezident Ivan Gašparovič. "Takisto sa s vami teším na tento deň a vždy v roku naň čakám, že sa stretnem s vami a uvidím vaše rozradostené tváre," uviedol v príhovore a deťom ďalej zaprial: "Aby vám úsmev a také to šťastíčko pri srdci ostalo po celý rok."

Potom už svetlá na vianočnom stromčeku vo Veľkej sále a osvetlenie na Prezidentskom paláci spolu s prvou dámou Silviou Gašparovičovou symbolicky rozsvietil Pavol Výrostek z Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci.



Následne sa deti z domovov predstavili pripraveným programom a zavinšovali prezidentskému páru vianočnými básničkami a piesňami. Nechýbala scénka o snehuliakovi. Za svoje vydarené výkony si malí umelci vyslúžili sladké darčeky, ktoré im rozdával Mikuláš za asistencie prezidentského páru.

Detské domovy, ktoré dostanú pozvanie do paláca na mikulášske stretnutie budúci rok, určil opäť žreb. Budúci rok sa môžu tešiť na stretnutie s prezidentom a prvou dámou deti z domovov v Bernolákove, Banskej Bystrici a Košickej Novej Vsi.