Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rezort dopravy chce stavebný zákon s odbornou a politickou podporou

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek. Foto: TASR - Martin Baumann

Ministerstvo priblížilo, že ide o veľmi komplikovaný zákon, kde sa stretávajú diametrálne rozdielne pohľady na riešenie konkrétnych problémov.

Bratislava 14. januára (TASR) – Pracovná skupina, ktorá je zložená zo všetkých relevantných subjektov, pracuje na novom stavebnom zákone. TASR o tom informoval odbor komunikácie rezortu dopravy a výstavby. Jeho zámerom je pripraviť zákon, ktorý bude mať širokú odbornú aj politickú podporu.

"Ide o veľmi komplikovaný zákon, kde sa stretávajú diametrálne rozdielne pohľady na riešenie konkrétnych problémov," priblížilo ministerstvo. Podľa Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska je potrebná praktická a jasne napísaná legislatíva na úrovni tretieho tisícročia.

"Dôležitou témou v tomto smere je napríklad elektronizácia stavebných úradov," uviedol mediálny zástupca Peter Steigauf. V súvislosti s Informačným systémom výstavby, odbor komunikácie uviedol, že rezort vyhodnocuje potenciálne benefity projektu a skúma aj jeho financovateľnosť z fondov Európskej únie. Keď bude definitívne rozhodnuté o ďalšom postupe, budeme verejnosť informovať, uzavrel.