Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Maximálna rýchlosť na 42 úsekoch ciest by sa mohla zvýšiť

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Ide najmä o výjazdy z obcí a miest. Na troch úsekoch už bola maximálna povolená rýchlosť upravená.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Policajti majú 42 vytypovaných úsekov, kde by sa mohla zvýšiť maximálna povolená rýchlosť, aby sa zvýšila plynulosť cestnej premávky. Ide najmä o výjazdy z obcí a miest. Na troch úsekoch už bola maximálna povolená rýchlosť upravená. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval policajný prezident Tibor Gašpar.

Jedným je úsek rýchlostnej cesty R1 pri Žarnovici, ďalším jeden z výjazdov z Pezinka, tretí úsek sa nachádza v okrese Veľký Krtíš, informoval Gašpar. "Ďalšie návrhy sú v štádiu riešenia, predpokladám, že v blízkej budúcnosti sa budú realizovať a dôjde k úprave rýchlosti aj v tých úsekoch, kde občania očakávajú, že sa rýchlosť dá zvýšiť, bez toho, že by bola ohrozená bezpečnosť cestnej premávky," povedal policajný prezident.

Riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia PZ Milan Hamar informoval, že polícia sa usiluje o zlepšenie značenia železničných priecestí na cestách 1. triedy. "Tak, aby boli viditeľnejšie a počuteľnejšie," povedal. Z 8200 dopravných nehôd na Slovensku v tomto roku bolo podľa neho 69 na železničnom priecestí. Následky sú však vážne, zomrelo pri nich šesť ľudí. Hamar informoval, že policajti skontrolovali 138 železničných priecestí, pri ktorých zistili 59 nedostatkov a oznámili zodpovedným. Na cestách by mali pribudnúť aj nové označenia nehodových úsekov, policajti ich napočítali 21.