Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

VIDEO: Toto sú témy maturitných prác v cudzom jazyku

Losovanie tém maturitných prác v cudzom jazyku. Foto: Tablet.TV

Maturity dnes pokračovali testom a slohovou prácou z vybraného povinného cudzieho jazyka na úrovni B1 a B2.

Bratislava 15. marca (Teraz.sk) - Krátko po dvanástej dnes prebehlo žrebovanie tém maturitných prác v cudzom jazyku. Toto sú témy slohových prác v internej forme maturít v cudzom jazyku.



Žrebovanie C1



Na stredných školách sa 14. marca začali písomné maturity. Študenti doobeda vypĺňali testy zo slovenčiny, potom ich čakal sloh. Písomné maturity zo slovenského jazyka a literatúry podľa informácií ministerstva školstva robilo 37.612 stredoškolákov a zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry zas 1743 žiakov zo škôl a tried s vyučovacím jazykom maďarským.

Maturity pokračovali v stredu (15.3.) testom a slohovou prácou z vybraného povinného cudzieho jazyka na úrovni B1 a B2. Novinkou tento rok je, že celkovo 1300 žiakov z bilingválnych stredných škôl bude po prvý raz maturovať z druhého vyučovacieho jazyka na úrovni C1.

Žrebovanie B1 a B2


Nasledujúci deň, vo štvrtok 16. marca, čaká maturantov, ktorí sa prihlásili na maturitu z matematiky, externý test. Maturitný týždeň uzavrie v piatok 17. marca test a slohová práca z vyučovacieho jazyka maďarského a ukrajinského pre žiakov škôl týchto národnostných menšín.

Výsledky písomných maturít si môžu školy preberať 3. mája elektronickou formou. Výsledky žiakov v papierovej forme budú školám doručené v dňoch 4. – 5. mája. Náhradný termín písomných maturít, ktorý je určený pre žiakov, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu zúčastniť na riadnom termíne, je naplánovaný na 4. – 7. apríla. Opravný termín písomných maturít sa uskutoční od 5. – 8. septembra.