Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Martina R., ktorý vraj patrí k jakšíkovcom, z väzby nepustili

Ilustračné foto Foto: TASR

Martin R. stojí na čele siedmich obžalovaných, ktorých súdia za trestnú činnosť spojenú s osobnými autami.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Bratislavský Krajský súd dnes zamietol žiadosť údajného člena jakšíkovcov Martina R. o prepustenie z väzby. TASR to potvrdil hovorca súdu Pavol Adamčiak. Martina R. pôvodne Okresný súd Bratislava I pustil na slobodu, po sťažnosti prokurátorky Generálnej prokuratúry SR, rozhodoval krajský súd.

"Podľa senátu odvolacieho súdu dôvody väzby obžalovaného naďalej trvajú a neboli splnené podmienky na nahradenie väzby písomným sľubom obžalovaného. Rozhodnutie je právoplatné, obžalovaný M. R. ostáva vo väzbe," povedal Adamčiak.

Martin R. stojí na čele siedmich obžalovaných, ktorých súdia za trestnú činnosť spojenú s osobnými autami. Skupina údajne vytvárala tzv. dvojičky áut. Automobily vyhľadávala v krajinách Európskej únie, potom na nich menila identifikačné údaje a predávala ich ďalej. Podľa obžaloby mal ísť zisk najmä Martinovi R., ktorý používal peniaze aj na ďalšiu trestnú činnosť ako lízingové podvody. Obžalovaných vinia aj z násilnej trestnej činnosti.

Martina R., jeho bývalú priateľku - známu slovenskú herečku Karin H. a ďalších 13 ľudí minulý týždeň obvinili z poisťovacích podvodov. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara išlo o dokumentovanie fiktívnych dopravných nehôd. Medzi obvinenými sú aj štyria policajti.