Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

M. Lajčák ocenil odchádzajúcu grécku veľvyslankyňu

Na archívnej snímke Miroslav Lajčák. Foto: TASR Pavel Neubauer

Podľa Lajčáka sa za posledné roky slovensko-grécke vzťahy zintenzívnili.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Šéf diplomacie Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) vo štvrtok udelil odchádzajúcej veľvyslankyni Helénskej republiky Marii Louise Marinakis Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR za osobný prínos k rozvoju slovensko-gréckych vzťahov. Informoval o tom tlačový odbor rezortu.

Podľa Lajčáka sa za posledné roky slovensko-grécke vzťahy zintenzívnili. "Výrazom kvality našich vzťahov je aj konštruktívna spolupráca na multilaterálnych fórach, vrátane podpory kandidatúr do medzinárodných organizácií," dodal. S gréckou veľvyslankyňou diskutoval aj o rozvoji spolupráce v obchodno-ekonomickej oblasti, vrátane cestovného ruchu a školstva.

Vo štvrtok zároveň štátny tajomník rezortu Lukáš Parízek prijal dezignovaného veľvyslanca Marockého kráľovstva v Slovenskej republike so sídlom vo Viedni Azzeddina Farhaneho. Ten mu odovzdal svoje poverovacie listiny. Nový veľvyslanec vyjadril presvedčenie, že počas jeho nadchádzajúcej diplomatickej misie na Slovensku prispeje k prehlbovaniu partnerskej spolupráce v politickej, ekonomickej i kultúrnej oblasti. Vyjadril tiež záujem o spoluprácu s univerzitami.