Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

M. Chrenko rešpektuje odmietnutie novely k skládkam

Na archívnej snímke minister životného prostredia SR Milan Chrenko. Foto: TASR Jakub Kotian

Minister životného prostredia Milan Chrenko taktiež rešpektuje, že poslanci v utorok (20. 6.) neschválili zrýchlený režim k novele zákona o ochrane prírody.

Bratislava 21. júna (TASR) - Minister životného prostredia Milan Chrenko rešpektuje rozhodnutie parlamentu, ktorý odmietol novelu zákona, týkajúcu sa možnosti envirorezortu uzavrieť skládky. Uviedol to po rokovaní vlády s tým, že poslancom zákon vysvetlil.

"Zákon neprešiel rozdielom dvoch hlasov, čo nás mrzí, prešiel štandardným legislatívnym procesom a mal za úlohu riešiť stav, keď Európska únia (EÚ) dala Slovensko na európsky súd za to, že sme nesplnili termín uzatvorenia skládok," vysvetlil Chrenko. V zákone boli podľa neho navrhnuté potrebné opatrenia. Momentálne ministerstvo analyzuje ďalšie možnosti.

Chrenko taktiež rešpektuje, že poslanci v utorok (20. 6.) neschválili zrýchlený režim k novele zákona o ochrane prírody. Novelizácia reagovala na prehratý spor na Súdnom dvore EÚ o ochranu hlucháňa hôrneho. "Budeme mať rokovanie s Európskou komisiou s cieľom vysvetliť túto situáciu. Obidve novely boli súčasťou viacerých krokov, ktorými sa snažíme odvrátiť hrozbu pokuty pre Slovensko. Samozrejme, bude to ťažšie po týchto rozhodnutiach parlamentu," skonštatoval šéf envirorezortu.