Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Svojho víťaza ocenenia Učiteľ Slovenka si môže vybrať aj verejnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vo finálovej desiatke ocenenia je sedem žien a traja muži.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Svojho favorita spomedzi finálnej desiatky ocenenia Učiteľ Slovenska si môže vybrať aj verejnosť. Tá sa môže zapojiť do hlasovania v kategórii cena verejnosti, ktoré už bolo spustené. TASR o tom informovala komunikačná manažérka Eva Sládková z Centra environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica.

Odborná porota pri výbere desiatky finalistov brala do úvahy nielen to, ako pedagógovia učia. Zaujímalo ju tiež, ako rozvíjajú mäkké zručnosti, ako sú empatia, komunikácia či spolupráca. Teda, aké osobnosti zo žiakov vychovávajú. "Som zvedavá, či sa naše kritériá zhodujú s kritériami rodičov a samotných žiakov. Oni všetci totiž môžu hlasovať," poznamenala Zuzana Labašová z Komenského inštitútu.

Vo finálovej desiatke ocenenia je sedem žien a traja muži. Najviac ich je z Banskobystrického kraja – až štyria, dvaja sú z Trenčianskeho kraja a po jednom zo Žilinského, Bratislavského, Nitrianskeho a Prešovského kraja. Za svojho favorita môže hlasovať ktokoľvek na webe ocenenia.

Hlasovať je možné maximálne piatimi hlasmi na jedného učiteľa z jednej emailovej adresy počas celého obdobia hlasovania. Hlasovanie potrvá do 17. mája.

Učiteľ Slovenska je národná cena licencovaná medzinárodným ocenením Global Teacher Prize. Ide o ocenenie inšpiratívnych a výnimočných učiteľov základných a stredných škôl naprieč Slovenskom. Meno laureátov vrátane toho, kto získa cenu verejnosti, sa dozvie verejnosť 25. mája.