Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

ĽSNS žiada vystúpenie z EÚ a NATO i zoštátnenie strategických podnikov

Na snímke predseda ĽSNS Marian Kotleba a poslanec NRSR za ĽSNS Martin Beluský počas tlačovej konferencie ĽSNS - Naše Slovensko. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Strana odmieta akúkoľvek vojenskú pomoc štátu, ktorý je vo vojenskom konflikte.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Strana Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) by chcela, aby Slovensko vystúpilo z Európskej únie (EÚ) i Severoatlantickej aliancie (NATO). Presadzuje tiež zoštátnenie strategických podnikov. Odmieta akúkoľvek vojenskú pomoc štátu, ktorý je vo vojenskom konflikte. TASR prináša anketové rozhovory s kandidujúcimi politickými subjektmi ako súčasť seriálu k predčasným parlamentným voľbám.


-Aké sú tri najdôležitejšie body programu vašej strany?-

Vystúpenie z EÚ, vystúpenie z NATO, zoštátnenie strategických podnikov.

-Aký je postoj vašej strany k reforme nemocníc?-

Nemocnice nepotrebujú reformu, ale peniaze. V prvom rade je potrebné uzákoniť jednu štátnu poisťovňu, potom ministerstvom určiť cenotvorbu na základe skutočných nákladov a podľa toho poskytovateľom preplácať výkony.

-Mienite pokračovať v kurikulárnej reforme?-

Určite nie.

-Verejné financie bude treba ozdravovať. Aké kroky na ozdravenie pripravujete?-

Zavedenie a zosúladenie výdavkových limitov s daňovou brzdou v ústavnom zákone. Pripravujeme aj viaceré šetriace opatrenia na úrovni všetkých ministerstiev.

-Ľudí zaujímajú aj ceny potravín, energií a výška úrokov na hypotékach. Ako chcete zastaviť ich rast?-

Energie, a tým aj nepriamo potraviny, vyriešime štátnou reguláciou cien energií. Úroky vyriešime tak, že ľuďom umožníme preniesť si hypotéky do štátnej banky za pôvodné úroky.

-Aký je váš postoj k členstvu SR v EÚ a NATO?-

NATO je zločinecká a teroristická organizácia, z ktorej je potrebné čím skôr vystúpiť.

-Ako sa staviate k pomoci SR Ukrajine?-

Odmietame akúkoľvek vojenskú pomoc štátu, ktorý je vo vojenskom konflikte. Finančnú pomoc môžete realizovať až po tom, ako sa všetci naši občania budú mať tak, ako im to politici 30 rokov sľubovali.

-S kým si za žiadnych okolností neviete predstaviť povolebnú spoluprácu? Aké sú vaše červené čiary do povolebných rokovaní?-

Odmietame spoluprácu s progresívnymi liberálmi.