Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

ĽSNS vyzvala M. Žilinku, aby riešil situáciu s migrantmi

Na archívnej snímke Marian Kotleba. Foto: TASR - Pavol Zachar

V prípade, že po voľbách bude mať rezort ministerstva vnútra práve ĽSNS, naše riešenia budú jasné, zreteľné a silné, povedal predseda strany ĽSNS Marian Kotleba.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) žiada generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby riešil situáciu s migráciou na Slovensku. Tvrdí, že trestné stíhanie by políciu a ministerstvo vnútra donútilo zabezpečiť ochranu hraníc. Ak má strana podozrenie na spáchanie akéhokoľvek trestného činu, môže podať trestné oznámenie, ktorým sa budú orgány činné v trestnom konaní zaoberať, reagovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová.

"V prípade, že po voľbách bude mať rezort ministerstva vnútra práve ĽSNS, naše riešenia budú jasné, zreteľné a silné. Prvé riešenie bude okamžité obnovenie ochrany štátnej hranice v celom inkriminovanom úseku, to znamená celá hranica s Maďarskom a všetky ostatné hraničné úseky, na ktorých dnes dochádza k pravidelnému a čoraz prudšiemu nárastu nelegálnej imigrácie," povedal predseda strany ĽSNS Marian Kotleba na pondelkovej (4. 9.) tlačovej konferencii.

Avizoval aj posilnenie práva občanov SR použiť pri ochrane svojho zdravia, života a majetku legálnu trestnú zbraň vrátane zbraní kategórie B. Strana má tiež v pláne umožniť občanom sformovať domácu domobranu, zmenu Trestného zákona tak, aby po novom bolo trestné akékoľvek neoprávnené prekročenie hraníc SR a aby mali policajti povinnosť vyhostiť imigrantov. Tiež považujú za dôležité zmenu štruktúry Policajného zboru.