Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Kubiš: Je čas postaviť sa proti tvorbe atmosféry nahrávajúcej násiliu

Na archívnej snímke Ján Kubiš. Foto: TASR Michal Svítok

Pri streľbe na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe prišlo vo štvrtok o život 14 ľudí a 25 je zranených.

Bratislava 22. decembra (TASR) - Je najvyšší čas postaviť sa proti hrubosti, agresivite a netolerancii, ktoré sa čoraz viac presadzujú v spoločnosti a prispievajú k jej radikalizácii a k vytváraniu atmosféry nahrávajúcej násiliu. V súvislosti so štvrtkovou (21. 12.) tragédiou na pôde Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej v Prahe to uviedol Ján Kubiš, ktorý chce kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách ako občiansky kandidát.

Priznal, že udalosť, pri ktorej zomrelo 14 ľudí a 25 bolo bolo zranených, ho hlboko zasiahla. "Chcel by som vyjadriť hlbokú sústrasť pozostalým a blízkym obetí a prianie, aby sa zranení čím skôr uzdravili," dodal Kubiš.

Pri streľbe na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe prišlo vo štvrtok o život 14 ľudí a 25 je zranených. Strelec bol podľa polície študentom školy a po útoku zrejme spáchal samovraždu, no strieľali po ňom aj policajti. V Česku bude v sobotu (23. 12.) vyhlásený štátny smútok na uctenie si pamiatky obetí najtragickejšej streľby v dejinách krajiny.