Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Krajský šéf KDH považuje politiku strany v Košiciach za neúspešnú

Foto: TASR/Štefan Puškáš

"Je to určite neúspech," zhodnotil na tlačovej konferencii v Košiciach Dečo.

Košice 22. marca (TASR) - Za kritickú označil dnes situáciu KDH v Košickom kraji krajský predseda Ján Dečo. V parlamentných voľbách tam získalo hnutie takmer 25.000 hlasov, žiaden kandidát sa však z Košického kraja neprebojoval do Národnej rady SR.

"Je to určite neúspech," zhodnotil na tlačovej konferencii v Košiciach Dečo. KDH malo v predchádzajúcom volebnom období dvoch poslancov z Košického kraja, Júliusa Stanka a Máriu Sabolovú. Dečo sa domnieva, že by sa nad tým mali zamyslieť štruktúry KDH a naštartovať zmeny. "Možno to vnímať aj ako dôsledok toho, že dlhodobo funkcionári nevenujú pozornosť situácii v Košickom kraji a v Košiciach," povedal Dečo pre TASR.

Politika KDH bola podľa neho za uplynulé roky v Košickom kraji "nie práve najšťastnejšia". KDH nemá ani jedného poslanca v kraji. "V poslednom čase neprejde mesiac, aby sme neriešili nejaké kauzy. Či už vymyslené, alebo, dajme tomu, aj opodstatnené. A bez ohľadu na to, či ľudia pochybili alebo nie, ide to na triko strany," zhodnotil Dečo.

Treba sa podľa neho tiež zamyslieť, kto sú lídri v komunálnych, krajských aj parlamentných voľbách z Košického kraja. "Musíme si dovnútra povedať, že je čas na nejakú zmenu." Odhaduje, že v rámci KDH treba zrozumiteľnejšie komunikovať, venovať sa sociálnym témam a potom verejnosť príjme od strany aj etické témy. "Je čas aj v KDH na to, aby zmeny boli nielen proklamované, ale aby boli reálne. Aby strana nabrala istú dynamiku v témach, to sa týka aj persón." Či by sa mala zmena udiať aj v súčasnom vedení strany, Dečo nepovedal.