Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Každá koaličná strana rokuje o kandidátovi na primátora Bratislavy

Predsedovia koaličných strán, archívna snímka Foto: TASR - Michal Svítok

Zatiaľ nie je jasné, či budú strany postupovať spoločne alebo každá si do boja o post primátora hlavného mesta postaví vlastného kandidáta.

Bratislava 8. júna (TASR) – Vo vnútri koaličných strán Smer-SD, SNS a Most-Híd prebiehajú rokovania o kandidátovi na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách. Nie je však zatiaľ jasné, či strany budú postupovať spoločne alebo každá si do boja o post primátora hlavného mesta postaví vlastného kandidáta, prípadne podporí niekoho z ohlásených kandidátov.

"V súčasnosti prebiehajú rokovania súvisiace s touto témou," uviedla pre TASR strana Smer-SD. Podobne reagovala aj SNS, ktorá túto otázku nemá zatiaľ uzavretú. "Rokovania v Bratislave, aj inde prebiehajú, o ich výsledkoch budeme informovať po ich skončení," skonštatovala strana Most-Híd.

Opozičné OĽaNO, SaS a Sme rodina podporujú vo voľbách kandidáta na primátora hlavného mesta starostu bratislavských Vajnôr Jána Mrvu. Mimoparlamentné Spolu - občianska demokracia a Progresívne Slovensko sa postavili za architekta a hudobníka Matúša Valla. Mimoparlamentné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) má vlastnú kandidátku na primátorku Bratislavy Caroline Líškovú.

Kandidatúru na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách ohlásil aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, ktorý kandiduje ako nezávislý. O post primátora hlavného mesta zvažuje zabojovať starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, rozmýšľa tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Obaja by mali svoje rozhodnutie oznámiť v najbližších dňoch. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou.