Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Kauza údajného odpočúvania z čias Ľ. Galka pokračovala na súde

Ľubomír Galko Foto: TASR/Martin Baumann

Silvia Horváthová, ktorá v tom čase pracovala na ministerstve hospodárstva žiada od rezortu obrany odškodnenie vo výške 450.000 eur.

Bratislava 27. augusta (TASR) - Na bratislavskom okresnom súde dnes pokračovala kauza údajného odpočúvania z čias ministra Ľubomíra Galka (SaS). Medzi poškodenými mala byť aj Silvia Horváthová, ktorá v tom čase pracovala na ministerstve hospodárstva. Od rezortu obrany žiada odškodnenie vo výške 450.000 eur. To ho zamietlo, preto sa Horváthová obrátila na súd. Informovali o tom vo svojom večernom spravodajstve televízie TA3 a TV Markíza.

Horváthová v tom čase riadila na ministerstve hospodárstva odbor obchodovania s citlivými materiálmi. Verejnosť z dnešného pojednávania vylúčili.

"Kauza odpočúvania je predovšetkým kauzou exministra pána Galka. Všetci poškodení by sa v prvom rade mali obrátiť na neho so svojimi nárokmi, pretože za jeho zlyhanie by nemali platiť všetci daňoví poplatníci," uviedla pre televízie hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Reakciu exministra sa im nepodarilo získať.

Podľa informácií oboch televízií, pojednávanie odročili na november.