Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

K. Mello sa dostal na slobodu, na Slovensko zrejme skoro nepríde

Karol Mello Foto: edition.channel5belize.com

Karol Mello sa dostal na slobodu vďaka kaucii, ktorá bola vo výške asi 8000 eur.

Bratislava 18. augusta (TERAZ.sk) - Karol Mello je na slobode. Píše o tom webový portál čas.sk. Sloboda jedného z najhľadanejších Slovákov stála asi osemtisíc eur. Táto správa určite zaskočila slovenské orgány, ktoré sa Mella snažili z Belize dostať na Slovensko, kde sa podľa prokuratúry zodpovedá z objednávky vraždy.

Keď sa zistilo, že prišiel do krajiny na svoj pas, podozrivý bol z falšovania dokladov a podvodu pri uvádzaní prisťahovaleckých údajov. Mello sa však odvolal voči obvineniu ministra pre imigráciu Hon. Godwina Hulsa a vyhral. Mellov pas však zablokovali slovenské orgány.

Podľa portálu 7newsbelize.com však belizská vláda Mella zadržala protizákonne. „Najdôležitejšiavec je, že Mello bude prepustený spoza mreží. Po tom, čo sa všetky papiere podarilo doručiť. Samozrejme ak ho nezadržia pre niečo iné,“ povedal obhajca Karola Mella Andrew Marschalleck krátko po rozhodnutí súdu.

Mellovi odobrali všetky doklady s tým, že sa musí na polícii v San Pedro každý piatok až do riadneho procesu. Z väzenia vyšiel v piatok o tretej popoludní miestneho času, teda si o 23.00 nášho času. V pondelok, 20. augusta, sa musí hlásiť na magistráte v Belmopane.