Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Jeden z obvinených piťovcov mal spáchať samovraždu

Snímka z policajného videa počas akcie Gondola. Foto: Policajné prezídium

Pri jeho tele sa našiel list na rozlúčku.

Bratislava 22. júna (Teraz.sk) - Jedného z prepustených piťovcov, o ktorého vzatí do väzby sa malo opäť rozhodovať vo štvrtok, našli mŕtveho v byte v bratislavskom Lamači. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Tridsaťosemročný Vladimír mal podľa portálu spáchať samovraždu a pri jeho tele sa mal nájsť aj list na rozlúčku. Portálu to potvrdila bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Vladimír bol obvinený zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny a z krivej výpovede a krivej prísahy.

Akcia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s názvom Gondola prebehla na území Bratislavy 14. júna ráno. Polícia vykonala celkom 20 domových prehliadok, 17 prehliadok nebytových priestorov.

Obvinených bolo celkom 28 osôb, z toho 27 ako členov zločineckej skupiny. Z vraždy bol obvinený Ľuboš Z. Podľa prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara ide o vraždu v bratislavskom Irish Pube z roku 1999, pri ktorej boli zabití dvaja ľudia.

„Podarilo sa nám však väčšiu časť tejto skupiny rozložiť a znefunkčniť,“ zdôraznil 16. júna Gašpar s tým, že ide o prácu, ktorá nie je otázkou mesiaca ani roka, ale trvá desaťročie. Prvý záťah proti piťovcom polícia uskutočnila v roku 2011, pri ňom sa pomocou policajného vrtuľníka dostala aj do domu bossa skupiny Juraja Ondrejčáka, ktorý je dnes už právoplatne odsúdený na 16 rokov. Akcie sa vtedy zúčastnilo zhruba 350 policajtov.

Okrem založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny boli zadržaní obvinení aj z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, krivej výpovede, krivého svedectva a drogovej trestnej činnosti. Skupina páchala podľa Gašpara násilnú, majetkovú a ekonomickú trestnú činnosť a má všetky znaky, ktoré má vykazovať organizovaná zločinecká skupina.

Počas razie bolo zadržaných viac ako 20 krátkych strelných zbraní, samopal, puška s optikou, granáty, dymovnice, náboje, nože, obušky, bejzbalové palice, nepriestrelné vesty, mačeta, bodáky, nočné videnia a podľa policajného prezidenta aj zelená sušina, šesť kíl čierneho prachu, známky s Adolfom Hitlerom a nášivky s fašistickým motívom.

Medzi zadržanými mal byť aj syn známeho slovenského veľkopodnikateľa Ladislava R. - advokát Martin R. Jeho meno sa objavilo v minulosti na takzvaných mafiánskych zoznamoch a v minulosti bol obžalovaný na Okresnom súde Bratislava II a následne zbavený spod obžaloby v prípade vydierania účtovníčky svojho otca.

Pozrite si policajné videá z akcie: