Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

VIDEO: J. Žitňanská: Výzvou pre EÚ bude ustáť súčasnú situáciu

Jana Žitňanská Foto: TASR/Štefan Puškáš

Výzvou pre EÚ do najbližšieho obdobia bude podľa europoslankyne to, aby súčasnú situáciu Únia ustála a nerozpadla sa či aby dokázala účinne bojovať proti dezinformáciám.

Štrasburg/Bratislava 29. júla (TASR) – Najdôležitejším problémom, ktorému v súčasnosti čelí Európska únia (EÚ), je v určitej miere strata dôvery, ktorá sa týka bezpečnosti, pokiaľ ide o vonkajšiu hranicu, ale aj veľkej miery dezinformácií, ktoré kolujú v rámci EÚ. Pre TASR to uviedla europoslankyňa Jana Žitňanská (NOVA) z frakcie Európskych konzervatívcov a reformistov počas júlovej plenárnej schôdze Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu.

"(Dezinformácie) majú za cieľ destabilizovať Úniu, pretože, samozrejme, keď sú štáty spojené v Únii, tak sú silnejšie, ako keby boli jednotlivé," konštatovala Žitňanská.



Výzvou pre EÚ do najbližšieho obdobia bude podľa europoslankyne to, aby súčasnú situáciu Únia ustála a nerozpadla sa, aby dokázala účinne bojovať proti dezinformáciám, aby dokázala zabezpečiť bezpečnosť pre obyvateľov EÚ, aby sa naďalej rozvíjala spolupráca, či už v oblasti zdravotníctva, alebo vzdelávania, aby ľudia mali možnosť cestovať a zamestnávať sa po celej EÚ. Za vážny problém považuje aj vysokú mieru nezamestnanosti mladých. EÚ podľa nej má na to, aby čelila týmto výzvam.

"Myslím si, že celkovo bude dôležité, aby EÚ ako projekt, ako jeden z najúspešnejších projektov ostatných stáročí, vydržal a aby ľudia v neho dôverovali," vyjadrila sa europoslankyňa.