Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

J. REZNÍK: TASR pozorne vníma úsilie vrcholných predstaviteľov V4

Generálny riaditeľ Tlačovej agentúry SR Jaroslav Rezník Foto: TASR/Michal Svítok

Čím viac informácií budú mať podľa Rezníka občania krajín V4 navzájom k dispozícii, tým ľahšie budú vedieť objektívne a kriticky vyhodnotiť aktivity a postoje ich exekutív v danom čase i priestore.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) pozorne vníma úsilie vrcholných predstaviteľov parlamentov krajín Vyšehradskej štvorky (V4) o zintenzívnenie vzájomnej informovanosti vo vzťahu k Európskej únii ako pozitívnu skutočnosť. Na margo dnešnej dohody predsedov parlamentov Poľska, Česka, Maďarska a Slovenska na neformálnom stretnutí v poľskom meste Przemyśl to uviedol generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.

Čím viac informácií budú mať podľa Rezníka občania krajín V4 navzájom k dispozícii, tým ľahšie budú vedieť objektívne a kriticky vyhodnotiť aktivity a postoje ich exekutív v danom čase i priestore.

"V prípade TASR sa aj naďalej budeme riadiť tými princípmi, na základe ktorých produkujeme agentúrne spravodajstvo - nezávislosť, objektívnosť, autentickosť, pohotovosť, presnosť, stručnosť, hutnosť, vecnosť, konkrétnosť. Ak by sa akákoľvek z informácií o pripravovanej intenzívnejšej spolupráci dostávala do rozporu s týmito atribútmi, TASR na to verejnosť otvorene upozorní," skonštatoval Rezník s tým, že avizovaný apel predsedu Národnej rady SR Andreja Danka považuje TASR za obsahovo prirodzený a nezasahujúci do jej redakčnej nezávislosti bez toho, aby hodnotila jeho formu.



Predsedovia parlamentov Poľska, Česka, Maďarska a Slovenska sa dnes v Poľsku dohodli, že krajiny V4 budú viac spolupracovať, vymieňať si informácie a snažiť sa zjednotiť svoju politiku tak, aby občania videli, že sa zaujímajú o ich každodenné problémy. "Pre mňa bolo najdôležitejšie, že sme sa dohodli na intenzívnejšej komunikácii a výmene informácií prostredníctvom našich médií. Budeme apelovať na naše tlačové agentúry, ktoré by v rámci spolupráce mali oveľa intenzívnejšie sledovať jednotlivé kroky našich vlád vo vzťahu k Európskej únii," uviedol po stretnutí predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS).