Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

J. HRDLIČKA: Zvažujem svoje ďalšie zotrvanie vo funkcii predsedu KSS

Povedal to dnes pre TASR s tým, že dôvodom je nepriaznivý výsledok KSS v predčasných parlamentných voľbách.

Bratislava 22. marca (TASR) - Predseda mimoparlamentnej KSS Jozef Hrdlička opäť zvažuje svoje ďalšie zotrvanie na čele komunistickej strany. Povedal to dnes pre TASR s tým, že dôvodom je nepriaznivý výsledok KSS v predčasných parlamentných voľbách. Definitívne rozhodnutie oznámi Hrdlička koncom mesiaca, kedy majú komunisti zasadnutie predsedníctva a ústredného výboru.

"Ako predseda spolu s vedením cítim zodpovednosť, na strane druhej sa necítime vinní za percentá, keďže nastali objektívne príčiny - ľavicový volič dal prednosť Smeru ako strane, ktorá mala šancu postaviť vládu," vysvetlil Hrdlička. KSS získala 10. marca 0,72 percenta (18.583 hlasov), čo bol ešte horší výsledok ako v roku 2010 (0,83 percenta, 21.104 hlasov). Vtedy Hrdlička aj celé vedenie demisiu ponúkli, no strana ju neprijala.

"Vtedy to bol značný šok. V roku 2010 sme očakávali, že strana dosiahne minimálne tri percentá. Ale ja nevylučujem, že rezignujem," dodal Hrdlička.

KSS sa dostala do NR SR jediný raz, a to vo volebnom období 2002 až 2006. V roku 2006 bola so ziskom 3,88 percenta (takmer 90.000 hlasov) najsilnejšia spomedzi tých subjektov, ktoré ostali pred bránami parlamentu.