Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Iniciatíva Stop Rázsochám si na Facebooku získala len 30 priaznivcov

Foto: TASR/Vladimír Benko
Nemocnica Rázsochy v Lamači Foto: TASR

Podľa poslanca SDKÚ Viliama Novotného téma nezarezonovala asi aj preto, že nepatrí k horúcim aktualitám na programe dňa.

Bratislava 18. júla (TASR) - K iniciatíve Stop Rázsochám, ktorú na Facebooku založil poslanec Viliam Novotný (SDKÚ-DS) sa po vyše dvoch mesiacoch od spustenia pripojilo iba 30 ľudí. Počet sympatizantov pritom pribúdal len v prvom týždni od založenia profilu.

"Určite som čakal, že táto téma zarezonuje viac a okolo Rázsoch sa bude viesť širšia a odbornejšia diskusia," uviedol pre TASR Viliam Novotný. Dodal, že v prvom rade však túto iniciatívu chápal ako svoju reakciu na Programové vyhlásenie vlády v ktorom kabinet plánuje dostavať Rázsochy.

"Považoval som za dôležité upozorniť na neefektívnosť tohto kroku. V čase, keď slovenské zdravotníctvo potrebuje zdroje, je vynaloženie peňazí na dostavbu Rászoch „vyhodením peňazí z okna“, " pripomenul svoje stanovisko Novotný. Jedným z prvých, ktorí na jeho iniciatívu priamo na FB reagoval bol Radoslav Olekšák - poslanec miestneho zastupiteľstva v Lamači, na ktorého území Rázsochy stoja. "Už vtedy som tvrdil, že iniciatíva pána poslanca Novotného k výstavbe nemocnice Rázsochy bola chabým pokusom zaujať verejnosť pred voľbou predsedu SDKÚ," povedal pre TASR Olekšák. "Preto nie som prekvapený, že táto FB iniciatíva nezískala takmer žiadny ohlas."

Ilustračné foto
Foto: facebook.com
Podľa Novotného téma nezarezonovala asi aj preto, že nepatrí k „horúcim aktualitám na programe dňa“. Myslí si však, že okolo Rázsoch sa okamžite spustí diskusia, akonáhle vláda túto tému naplno otvorí. Podľa vlastných slov je pripravený diskutovať o Rázsochách aj so zástupcami mestskej časti Lamač, k čomu ho priamo vyzval aj tamojší poslanec Olekšák. "Pre našu mestskú časť je dostavba tohto objektu kľúčová, no dôležitá je aj pre Bratislavu a celé Slovensko, ktoré potrebuje nové dôstojné moderné zdravotnícke zariadenie, slúžiace aj študentom medicíny. Radi preto v Lamači kedykoľvek privítame pána poslanca, aby nám objasnil, ako by tento problém vyriešil on."

"Som pripravený diskutovať," reagoval Novotný, ktorý pripomenul, že súhlasí s tým, že Bratislava potrebuje moderné zdravotnícke zariadenie. "Určite by som bol ale radšej keby sa nemocnica postavila na „zelenej lúke“, ako by sa mal prepracovávať 30 ročný, zastaralý projekt, " povedal Novotný a dodal že on osobne by bol za predaj rozostavaného objektu. Lamačský poslanec Radoslav Olekšák pripomenul, že o to sa už pred takmer desiatimi rokmi neúspešne pokúšal bývalý minister zdravotníctva Rudolf Zajac.