Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

POLÍCIA: Informácie o vypočúvaní N. Bödöra nie sú úplne pravdivé

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Policajný prezident Milan Lučanský zároveň avizuje opatrenia na zabránenie úniku informácii.

Bratislava 13. decembra (TASR) - Medializované informácie o vypočúvaní nitrianskeho podnikateľa a syna majiteľa SBS Bonul Norberta Bödöra sa podľa polície nezakladajú "úplne na pravde". Policajný prezident Milan Lučanský zároveň avizuje opatrenia na zabránenie úniku informácii.

"V prípade publikovaných informácií sa domnievame, že ide o informácie, ktoré niekto podsúva v snahe mariť vyšetrovanie, nakoľko sa úplne nezakladajú na pravde," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Doplnil, že na návrh policajného prezidenta budú prijaté ďalšie opatrenia, ktoré majú zamedziť prípadnému úniku akýchkoľvek informácii z prebiehajúceho vyšetrovania.

Polícia tak reagovala na informácie Denníka N, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) vypočúvala Norberta Bödöra v súvislosti s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Právny zástupca Bödöra Eugen Cimmermann uviedol, že zásadne odmieta "mediálne hry Denníka N smerujúce k poškodeniu dobrého mena" jeho klienta. Podľa jeho slov nemal Bödör nikdy nič spoločné s marcovými udalosťami. "O pripravovaných krokoch polície nemal môj klient žiadne informácie a je pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť ako ktorýkoľvek občan Slovenskej republiky," doplnil.