Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

I. Štefanec má nový preklad skratky reformy ESO, Enem Smeráci ostanú

Ivan Štefanec Foto: TASR/Michal Svítok

Skratku ESO mu vraj preložil jeden jeho známy. Povedal to dnes v pléne počas kritiky návrhu budúcoročného rozpočtu.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Enem Smeráci ostanú, to je podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca nový preklad skratky ESO, reformy, ktorú spúšťa ministerstvo vnútra. Skratku ESO mu vraj preložil jeden jeho známy. Povedal to dnes v pléne počas kritiky návrhu budúcoročného rozpočtu.

Podľa Štefanca vláda Smeru-SD nevie šetriť, ani robiť reformy. Zároveň sama trhá rozpočet, ktorý do parlamentu predložila. Odvolával sa pritom na aktuálne odhady nižších daňových a odvodových príjmov. Výpadok v objeme 260 miliónov eur chce Smer-SD vyriešiť pozmeňujúcim návrhom, ktorý dnes v pléne predložil šéf finančného výboru Daniel Duchoň (Smer-SD).

Opozícia podľa Štefanca už dlhšie upozorňuje, že zvyšovanie daní nemusí kabinetu priniesť toľko peňazí, koľko si od týchto opatrení sľuboval. Ministrovi financií Petrovi Kažimírovi (Smer-SD) opozičný poslanec vyčítal, že už na začiatku jeho vystúpenia k rozpočtu, prvého z radov opozície, odišiel zo sály a na mieste predkladateľa ho nahradil minister obrany Martin Glváč (Smer-SD).

Štefanec si za svoje vystúpenie vyslúžil niekoľko faktických poznámok od poslancov Smeru-SD. Vypočul si napríklad to, že iba demagógia môže SDKÚ-DS zachrániť.