Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

I. MATOVIČ: Na lídra pravice si zatiaľ netrúfam, treba si ešte počkať

Foto: TASR/Peter Kollár

Igorovi Matovičovi dalo svoj hlas 150.242 ľudí, čo je najviac spomedzi kandidátov stredopravých strán.

Bratislava 11. marca (TASR) - Líder hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Igor Matovič sa zatiaľ necíti byť lídrom slovenskej pravice, do budúcnosti však nevylúčil, že by sa ním mohol stať.

Matovič dostal najviac krúžkov spomedzi kandidátov stredopravých strán. Svoj hlas mu dalo 150.242 ľudí a jeho hnutie obsadilo tretiu priečku za Smerom-SD a len tesne za KDH.

Neberiem to tak, že líder pravice je ten, kto má najviac percent, ale líder je možno taká prirodzená autorita v tej pravici. Úplne úprimne na to si zatiaľ netrúfam a myslím si, že na to si treba ešte pár rokov počkať," povedal pre TASR Matovič.

Tu bude player




Líder hnutia sa priznal, že ho prekvapil osobný výsledok. Sám predpokladal, že dostane okolo 80.000 krúžkov. "Ja som veľmi rád, pretože som chcel byť vzorom pre ostatných politikov, že treba sa čestne postaviť na samý koniec kandidátky a ľudí nechať slobodne rozhodnúť, s kým sú spokojní a s kým nie sú," priblížil s tým, že aj v budúcich voľbách chce postaviť všetkých svojich poslancov parlamentu na koniec kandidačnej listiny.

Spokojnosť Matovič vyjadril aj v súvislosti s ďalšími ľuďmi z kandidátky, ktorých ľudia posadili do parlamentu. "Myslím si, že je to dobrý tím," komentoval.