Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Hospodárske noviny: Polícia vidí pri letisku úplatok

Foto: Logo HN

Informáciu priniesol denník Hospodárske noviny.

Bratislava 4. marca (TASR) - Polícia začne ďalšie trestné stíhanie v kauze Gorila, potvrdil to pre HOSPODÁRSKE NOVINY šéf Národnej kriminálnej agentúry Milan Tököly.

Podľa informácií HN má ísť o úplatok. V údajnom spise Gorila, ktorý sa objavil na webe, sa hovorí, že šéf Penty Jaroslav Haščák sa mal pokúsiť korumpovať exministra dopravy z čias druhej Dzurindovej vlády Pavla Prokopoviča. Konzorcium Two One, ktorého súčasťou bola Penta, ťahalo v súťaži za kratší koniec. Haščák mal podľa spisu Gorila núkať Prokopovičovi 80 miliónov korún ako finančnú injekciu do nevýhodného biznisu spoločnosti Novapharm.

Cez ňu získal Prokopovič koncom roku 2004 na päť rokov do prenájmu Železničnú nemocnicu s poliklinikou v Bratislave, píše denník. "Vylučujeme z našej strany akékoľvek snahy, ktoré by mohli smerovať k negatívnemu ovplyvňovaniu privatizačnej súťaže", reagoval PR manažér Penty Martin Danko. Podplácanie rázne odmieta aj Prokopovič. Viac sa dočítate na prvej a druhej strane v článku s názvom "Polícia vidí pri letisku úplatok."