Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Hnutie Slovensko: Európski partneri sú pre Slovensko dôležití

Na snímke poslanci Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR), zľava Ľubomír Galko, Igor Matovič a Július Jakab (všetci hnutie Slovensko) počas 9. schôdze parlamentu v Bratislave 27. februára 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vstup SR do EÚ považuje za úspešný príbeh aj poslankyňa parlamentu a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 1. mája (TASR) - Pre Slovensko sú európski partneri dôležití. Aj v súčasnosti pomáhajú pri ochrane nášho štátu a stoja pevne na strane demokracie. Skonštatovalo to hnutie Slovensko to pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do Európskej únie (EÚ).

"Dvadsať rokov sme hrdým členom a zodpovedným partnerom. Spoločne čelíme ťažkým krízam a spoločne prežívame úspechy," skonštatovalo hnutie.

Vstup SR do EÚ považuje za úspešný príbeh aj poslankyňa parlamentu a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. "Vďaka EÚ sa postavili alebo obnovili stovky kilometrov ciest, zateplili sa budovy, zrekonštruovali sa školy, zlepšila sa ochrana ovzdušia a vôd, vytvorili sa lepšie podmienky pre podnikanie," podotkla. Zároveň skritizovala postoj súčasnej vládnej koalície voči EÚ. Myslí si, že koaliční politici ju vnímajú len ako "dojnú kravu".