Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Generálna prokuratúra žiada prísnejší trest pre Juraja H.

Na archívnej snímke obvinený Juraj H. Foto: TASR - Martin Baumann

Juraja H., obžalovaného zo zabitia Filipínca Henryho Acordu, odsúdil 14. mája senát Okresného súdu (OS) Bratislava I na šesťročný trest odňatia slobody nepodmienečne.

Bratislava 24. mája (TASR) – Generálna prokuratúra (GP) SR uložila krajskej prokurátorke v Bratislave povinnosť podať odvolanie vo veci zabitia Filipínca Henryho Acordu. TASR informovala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

„Generálna prokuratúra Slovenskej republiky preskúmala trestnú vec a uložila krajskej prokurátorke v Bratislave podať odvolanie proti výroku o treste pre neuloženie prísnejšieho trestu,“ spresnila Predajňová.

Juraja H., obžalovaného zo zabitia Filipínca Henryho Acordu, odsúdil 14. mája senát Okresného súdu (OS) Bratislava I na šesťročný trest odňatia slobody nepodmienečne. Trest by si mal odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Juraj H. mal 26. mája minulého roka napadnúť na Obchodnej ulici v Bratislave Filipínca, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien.

Náhradu škody si od Juraja H. v prípade uznania viny požadoval zástupca príslušnej zdravotnej poisťovne aj právny zástupca pozostalých. Ten žiada nielen náhradu pohrebných nákladov, cestovných nákladov pozostalých, ale aj ušlú mzdu a morálnu ujmu, ktorej výšku by mal teda posúdiť súd v civilnom konaní.