Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

G. Matečná: Chcem dokončiť procesy začaté v agrosektore

Na snímke Gabriela Matečná Foto: TASR Dano Veselský

Matečná pripomenula, že počas jej pôsobenia na ministerstve sa podarilo naštartovať mnohé procesy.

Brusel 15. marca (TASR) - Ministerka pôdohospodárstva SR Gabriela Matečná (nominantka SNS) vo štvrtok v Bruseli uviedla, že aj napriek súčasným personálnym zmenám vo vláde by chcela zotrvať na poste šéfky slovenského agrorezortu.

Ministerka to uviedla po bilaterálnom rokovaní s eurokomisárom pre poľnohospodárstvo Philom Hoganom, ktoré sa konalo na žiadosť slovenskej strany a bolo zamerané na vývoj spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ po roku 2020.

Matečná pripomenula, že počas jej pôsobenia na ministerstve sa podarilo naštartovať mnohé procesy, ktoré by rada dokončila vo svojej súčasnej funkcii.

"My sme stransparentnili procesy, zrýchlili procesy a zaangažovali možno celú verejnosť do toho, že poľnohospodárstvo je veľmi významnou súčasťou nášho hospodárstva. Myslím si, že dokončiť tieto procesy by bolo zaujímavé pre každého ministra," konštatovala. Ďalej povedala, že v stredu a vo štvrtok s SNS ešte o pokračovaní vo funkcii nehovorila, lebo prioritou bolo dohodnuté stretnutie na pôde Európskej komisie.

Spravodajca TASR Jaromír Novak