Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Železničiari posilnia dopravu na Dušičky o 16 vlakov

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Železničiari pritom odporúčajú cestujúcim zakúpiť si včas miestenky, čo im zabezpečí miesta na sedenie vo vlakoch. Cestovný lístok si môžu kúpiť 60 dní vopred.

Bratislava 19. októbra (TASR) - Osobný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) posilní dopravu počas Sviatku Všetkých svätých o 16 vlakov. Konkrétne vypraví šesť posilových InterCity (IC) vlakov, sedem rýchlikov a tri expresné vlaky.

"Počas sviatkov budú premávať všetky IC vlaky, teda vrátane cestujúcimi obľúbených vlakov IC Gerlach a IC Rysy, ktoré inak premávajú len v pracovné dni," priblížila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.

Najväčší záujem je podľa jej slov o cestovanie z Bratislavy do Košíc. "Avšak počas týchto sviatkov vzrastá záujem o cestovanie aj v rámci regionálnej dopravy a na kratšie vzdialenosti," doplnila Morháčová.

Všetky posilové vlaky sú podľa ZSSK už zapracované v platnom cestovnom poriadku. Železničiari pritom odporúčajú cestujúcim zakúpiť si včas miestenky, čo im zabezpečí miesta na sedenie vo vlakoch. Cestovný lístok si môžu kúpiť 60 dní vopred.

Zároveň ZSSK podľa technických možností posilní aj niekoľko desiatok pravidelných vlakov rôznych kategórií. Prioritne pôjde o vlaky InterCity, expresné spoje a rýchliky, ale aj o zrýchlené vlaky či regionálne expresy a osobné vlaky. A to tie, v ktorých na základe viacročných skúseností železničiari očakávajú najväčší záujem ľudí.

Vo štvrtok 31. októbra vypraví dopravca tri posilové vlaky z Bratislavy do Žiliny, Humenného a Košíc. V piatok 1. novembra to budú dva posilové vlaky, jeden z Košíc do Bratislavy a druhý naopak z Bratislavy do Košíc.

Podobná situácia bude aj v sobotu 2. novembra, keď dopravca vypraví rovnako dva posilové vlaky, jeden z Košíc do Bratislavy a druhý z Bratislavy do Košíc. V nedeľu 3. novembra vypravia železničiari najviac takýchto vlakov - osem. Väčšinou pôjde o spoje z východného či stredného Slovenska smerom do Bratislavy. A v pondelok 4. novembra posilnia dopravu o jeden spoj, konkrétne expresný spoj z Prahy do Žiliny.