Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Danko ocenil jednohlasné prijatie uznesenia o odsúdení útoku na Fica

Na snímke podpredseda Národnej rady (NR) SR a predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Foto: TASR Jakub Kotian

Danko na tlačovej konferencii avizoval začatie legislatívneho procesu, ktorý sa má týkať aj registrácie užívateľov na diskusných fórach.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 21. mája (TASR) - Predseda koaličnej SNS Andrej Danko ocenil, že Národná rada (NR) SR prijala jednohlasne uznesenie o odsúdení útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Zároveň informoval, že na poslaneckom grémiu sa aj v mene svojej strany ospravedlnil za emócie, ktoré nimi lomcovali tesne po útoku na Fica. SNS má podľa jeho slov prísť s návrhmi v oblasti médií a lepšieho prehľadu v diskusných fórach a online platformách.

Danko na tlačovej konferencii avizoval začatie legislatívneho procesu, ktorý sa má týkať aj registrácie užívateľov na diskusných fórach. Treba mať podľa neho prehľad o prispievateľoch v diskusiách, ktorí napríklad schvaľujú trestné činy. Hovorí aj o zriadení tzv. národného mediálneho úradu, ktorý by mohol mať dohľad nad médiami a bude komunikovať s nadnárodnými online platformami.

Avizuje tiež úpravu vo vzťahu k médiám. "Prídeme s veľmi tvrdým zákonom na právo na ochranu osobnosti vo vzťahu k médiám. Mechanizmus bude nastavený tak, aby človek, ktorý je dotknutý na svojich právach, vedel, ktorú redakciu má kontaktovať, aby boli stanovené lehoty na opravu," vyhlásil. Redakcie by mali mať podľa neho v takýchto prípadoch čas na vysvetlenie, či si stoja za svojím uverejneným príspevkom. Ak by šlo o klamstvo či zneužitú informáciu, mali by prevádzkovatelia niesť zodpovednosť. Danko tvrdí, že nikto nechce obmedzovať médiá, no musia byť schopné obhájiť si svoje tvrdenia.