Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Červený nos hľadá nových zdravotníckych klaunov

Na snímke klaun z občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors zabáva detskú pacientku infekčného oddelenia. Foto: TASR - Roman Hanc

Výberové konanie na zdravotných klaunov prebieha formou umeleckého workshopu. Počas nich sa učia a trénujú klaunské zručnosti a pracujú na klaunskom charaktere.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Občianske združenie (OZ) Červený nos Clowndoctors hľadá nových zdravotníckych klaunov pre regióny severného a západného Slovenska. Podmienkou je vek od 23 do 45 rokov a dobrý zdravotný stav. Vítané sú skúsenosti z oblasti dramatického umenia, hudobný talent, prirodzený vľúdny vzťah k ľuďom a humor. TASR o tom informovalo OZ.

"Umelecké vzdelanie nie je podmienkou, ale nadanie je potrebné. Z hľadiska osobnosti je dôležité, aby bol zdravotný klaun empatický, dokázal zvládnuť stres a mal chuť rozdávať radosť druhým," vysvetľuje umelecký riaditeľ združenia Pavel Mihaľák. Výberové konanie na zdravotných klaunov prebieha formou umeleckého workshopu. Počas nich sa učia a trénujú klaunské zručnosti a pracujú na klaunskom charaktere.

"Profesionálnym zdravotným klaunom sa môže stať každý, kto splní podmienky a úspešne prejde všetkými kolami výberového workshopu. Počas neho by mal pochopiť podstatu klauna, naučiť sa pracovať s jeho charakterom a ukázať, že sa neberie príliš vážne a je dostatočne odolný voči stresu," dopĺňa Mihaľák.