Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Bútora dúfa,že opatrenia na dvojzmennú prevádzku sa čoskoro zrealizujú

Na snímke dočasne poverený minister školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR Daniel Bútora počas 11. schôdze vlády SR v Bratislave v stredu 26. júla 2023. Foto: TASR Dano Veselský

Zámerom výzvy odstránenia dvojzmenných prevádzok je rozšíriť kapacity na základných školách prostredníctvom novostavieb, prístavieb, nadstavieb a rekonštrukcií existujúcich budov.

Bratislava 26. júla (TASR) - Minister školstva Daniel Bútora dúfa, že opatrenia na dvojzmennú prevádzku sa podarí zrealizovať v čo najkratšom čase. Nie je to však podľa neho ľahká úloha a niektoré odstránenia dvojzmenných prevádzok ostanú na ďalšiu vládu.

"Je to otázka financií a politickej vôle novej vlády," uviedol Bútora. Základné školy s dvojzmennou prevádzkou žiadali o financovanie architektonickej štúdie alebo projektovej dokumentácie potrebnej na realizáciu stavby alebo stavebných prác s cieľom jej odstránenia.

Zámerom výzvy odstránenia dvojzmenných prevádzok je rozšíriť kapacity na základných školách prostredníctvom novostavieb, prístavieb, nadstavieb a rekonštrukcií existujúcich budov. Zároveň je cieľom v obnovených priestoroch dosiahnuť úsporu primárnej energie aspoň na úrovni 30 percent.