Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

R. Raši bol zvolený za nového podpredsedu Smeru-SD

Na snímke nový podpredseda strany SMER-SD Richard Raši, ktorého do straníckej funkcie zvolili na sneme strany Smer - sociálna demokracia v Martine v sobotu 9. decembra 2017. Rašiho navrhol na podpredsednícku funkciu predseda strany Robert Fico. Primátor Košíc nahradil Mareka Maďariča. Foto: TASR - Michal Svítok

Raši získal 339 hlasov. Celkovo bolo odovzdaných 366 hlasovacích lístkov.

Martin 9. decembra (TASR) - Novým podpredsedom Smeru-SD sa stal primátor Košíc Richard Raši.

V tajnej voľbe o tom rozhodli delegáti celoslovenského snemu strany Smer-SD v Martine, od ktorých Raši získal 339 hlasov. Celkovo bolo odovzdaných 366 hlasovacích lístkov.

Profil Richarda Rašiho


Richard Raši sa narodil 2. apríla 1971 v Košiciach. Je absolventom Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach so špecializáciou v chirurgickom odbore. Na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Bratislave získal v roku 2004 titul Master of Public Health (MPH) v odbore úrazová chirurgia.

Deväť rokov (1995-2004) pracoval na Klinike úrazovej chirurgie Fakultnej nemocnice Luisa Pasteura v Košiciach, kde sa špecializoval na úrazovú chirurgiu. Neskôr tam pôsobil ako námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť. Absolvoval niekoľko odborných stáží vo Francúzsku, v Švajčiarsku, Spojených štátoch amerických a vo Švédsku.

Na snímke nový podpredseda strany SMER-SD Richard Raši vystupuje na sneme strany Smer - sociálna demokracia v Martine v sobotu 9. decembra 2017.
Foto: TASR - Michal Svítok

V roku 2007 sa Richard Raši stal riaditeľom Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave. Od 3. júna 2008 do 8. júla 2010 vykonával funkciu ministra zdravotníctva Slovenskej republiky vo vláde Roberta Fica.

Od 21. decembra 2010 je primátorom Košíc. Po parlamentných voľbách, ktoré sa konali 5. marca 2016, sa stal poslancom Národnej rady Slovenskej republiky za stranu Smer-SD. Je predsedom Mandátového a imunitného výboru NR SR a členom Výboru NR SR pre zdravotníctvo.

Richard Raši bol 4. novembra 2017 vo voľbách do vyššieho územného celku (VÚC) neúspešným kandidátom strany Smer-SD na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK).

MUDr. Richard Raši, PhD. MPH je predsedom krajskej organizácie strany Smer-SD pre Košický kraj.