Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

F. Šebej odchádza z parlamentu, vzdal sa mandátu

Na snímke František Šebej. Foto: TASR/Jakub Kotian

František Šebej pôsobil ako predseda Zahraničného výboru NR SR. Z radov koalície patril napr. k najväčším kritikom vystúpenia predsedu NR SR Andreja Danka (SNS) v ruskej Štátnej dume.

Bratislava 15. marca (TASR) - František Šebej (Most-Híd) odchádza z parlamentu, vzdal sa mandátu poslanca. Oznámil to na sociálnej sieti. Bližšie informácie zatiaľ neposkytol.

Líder Mosta-Híd Béla Bugár dopoludnia na tlačovej konferencii informoval, že podporu novej vláde pod vedením Petra Pellegriniho (Smer-SD) podpísalo všetkých 14 poslancov Mosta-Híd, teda aj Šebej.

"Pánovi Františkovi Šebejovi v mene vedenia strany a poslaneckého klubu ďakujeme za dlhoročnú prácu v NR SR, zároveň oceňujeme, že sa rozhodol zotrvať v strane Most-Híd," odkázala hovorkyňa strany Klára Debnár.

František Šebej pôsobil ako predseda Zahraničného výboru NR SR. Z radov koalície patril napr. k najväčším kritikom vystúpenia predsedu NR SR Andreja Danka (SNS) v ruskej Štátnej dume. Šebeja v parlamente nahradí starosta obce Vydrany László Balódi.