Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Anjelská Hantuchová a čertovský Martikán motivovali deti na šport

Daniela Hantuchová (vpravo) ako anjel a Michal Martikán (vľavo) ako čert prišli do Národnej rady Slovenskej republiky podporiť podujatie venované zdravotnej prevecncii. Bratislava, 6. decembra 2012. Foto: TASR/Michal Svítok

Autori projektu Prevent Dialog chcú v podobných akciách v spolupráci s najlepšími športovcami Slovenska pokračovať.

Bratislava 6. decembra (TASR) – Bratislavskú základnú školu na Sibírskej ulici dnes navštívil netradičný mikulášsky sprievod. Anjel a čert, za ktorých sa obliekli tenistka Daniela Hantuchová a vodný slalomár Michal Martikán, rozdávali deťom jabĺčka a perníky a hovorili s nimi aj o zdravom životnom štýle a športovaní. Akcia bola súčasťou projektu Prevent Dialog.

"Keďže je dnes Mikuláša a počas tohto sviatku sa zvykneme obdarovať iba sladkosťami, rozhodli sme sa, že sa vyberieme medzi deti a ponúkneme im aj inú voľbu ako sladkosť," uviedla pre TASR jedna z organizátoriek projektu Prevent Dialog Zuzana Zúbeková. Deti, ktoré čoraz viac trpia nadváhou a obezitou, je podľa Zúbekovej potrebné viesť k športovaniu a zdravému stravovaniu, pretože je to najlepší spôsob, ako sa vyhnúť chorobám. "Koho by deti v tomto prípade tak pozorne počúvali ako práve ikony slovenského športu, akými sú členovia Teamu Slovakia Daniela Hantuchová a Michal Martikán," dodala Zúbeková.

"Tým, že sme im ponúkali perník a jabĺčko sme im vlastne chceli naznačiť, že vždy majú možnosť vybrať si medzi správnym a nesprávnym, zdravým a nezdravým," uviedla Daniela Hantuchová, prezlečená za anjela. "Chceli sme ich zároveň motivovať, aby nesedeli pred televízorom a počítačom, ale viac športovali, lebo tak sa budú cítiť dobre a lepšie sa im bude kráčať za ich snami, ktoré určite majú," povedal Hantuchová.

Martikán dodal, že cieľom ich aktivity je ukázať deťom aj to, že všetko musí mať svoju vyváženosť. "Aj perník a sladké patrí k životu, no je ale dôležité, aby nezabúdali na to, čo je pre telo prospešnejšie a zdravšie. Ak si už dajú perník, aby svojmu telu dopriali aj dostatok pohybu," povedal pre TASR Martikán, ktorý si na stretnutí s deťmi zahral čerta.

Autori projektu Prevent Dialog chcú v podobných akciách v spolupráci s najlepšími športovcami Slovenska pokračovať. "Radi by sme na jar urobili akcie, na ktorých si práve na školskom dvore zašportujú celé rodiny. Verím, že nás v tom podporia aj športovci, ktorí si s deťmi prídu na týchto akciách zahrať futbal alebo tenis," dodal Zúbeková.