Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Aláč sa o svojom obvinení dozvedel z médií, vracia sa na Slovensko

Na archívnej snímke riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Michal Aláč. Foto: TASR - Martin Baumann

Zároveň sa telefonicky spojil s vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a dohodol s ním svoju osobnú účasť na príslušných procesných úkonoch.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Michal Aláč sa o svojom obvinení dozvedel z médií. Prerušil preto svoju plánovanú zahraničnú služobnú cestu a vracia sa späť na Slovensko. TASR o tom informovala hovorkyňa SIS Katarína Némová.

"Zároveň sa telefonicky spojil s vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a dohodol s ním svoju osobnú účasť na príslušných procesných úkonoch zajtra, to je 18. augusta o 10.00 h," priblížila hovorkyňa. Dodala, že v čase neprítomnosti riaditeľa SIS vykonáva v súlade s poverením riadiace právomoci príslušný námestník Slovenskej informačnej služby.

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb. Medzi nimi podnikateľa Petra K., bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P., príslušníka SIS Michala A., bývalého príslušníka NAKA Jána K. a bývalého príslušníka SIS Martina C. Obvinenie sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov či navodzovať dojem o manipulácii výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Ďalší dvaja policajti boli zadržaní ako podozriví.