Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Á. Érsek kondoloval talianskemu ministrovi po páde mosta v Janove

Pohľad na zrútený diaľničný most Morando v Janove 15. augusta 2018. Foto: TASR/AP

V liste vyjadril poľutovanie nad udalosťou v Janove, kde sa v utorok (14.8.) zrútil diaľničný most. Zároveň venoval povzbudzujúce slová všetkým rodinám a priateľom, ktorých sa tragédia osobne dotkla.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Minister dopravy a výstavby Árpád Érsek (Most-Híd) poslal kondolenčný list svojmu talianskemu rezortnému partnerovi Danilovi Toninellimu. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva Karolína Ducká.

V liste vyjadril poľutovanie nad udalosťou v Janove, kde sa v utorok (14.8.) zrútil diaľničný most. Zároveň venoval povzbudzujúce slová všetkým rodinám a priateľom, ktorých sa tragédia osobne dotkla. "Dovoľte mi vyjadriť moje hlboké poľutovanie. Pevne verím, že sa takáto tragédia nebude nikdy opakovať. V týchto ťažkých chvíľach som myšlienkami s vami," uviedol v liste Érsek.



Most z roku 1967 sa počas prudkej búrky pretrhol vo svojej strednej časti, pričom sa z neho zrútilo viacero osobných i nákladných vozidiel. Pád mosta si vyžiadal najmenej 38 oficiálne potvrdených obetí. Zranenia utrpelo 15 osôb a najmenej sedem ľudí sa podarilo spod trosiek vytiahnuť živých. Talianska prokuratúra svoje vyšetrovanie sústreďuje na možné konštrukčné chyby alebo neadekvátnu údržbu.