Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Danko už spoznal trest za nehodu, dva roky nebude šoférovať

Na snímke podpredseda Národnej rady (NR) SR a predseda koaličnej Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko (šiesty vľavo) pózuje počas upratovania v bratislavskej mestskej časti Dúbravka v piatok 26. apríla 2024. Foto: TASR Michal Svítok

Danko semafor podľa svojich slov zaplatil. Odmieta, že bol v čase nehody pod vplyvom alkoholu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 26. apríla (TASR) - Podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) nemôže po januárovej dopravnej nehode v bratislavskej Dúbravke dva roky šoférovať. Zaplatiť musí aj pokutu. Uviedol to v piatok pri upratovaní Dúbravky, do ktorého sa v súvislosti s nehodou dobrovoľne zapojil.

"Dva roky šoférovať nebudem a zaplatím pokutu," uviedol Danko. Semafor podľa svojich slov zaplatil. Odmieta, že bol v čase nehody pod vplyvom alkoholu. Avizoval, že popoludní zverejní dôkaz, že z miesta incidentu odišiel pre zlomený zub. Nebráni sa zverejneniu videa z nehody.

"Zverejnenie kamerových záznamov z nehody podpredsedu parlamentu Andreja Danka je v súčasnosti plne v kompetencii Policajného zboru," uviedla pre TASR prokurátorka a hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave v piatok popoludní zverejnilo na sociálnej sieti video s popisom "dopravná nehoda zo dňa 11.1.2024 v mestskej časti Bratislava - Dúbravka". Na otázky o Dankovom treste polícia uviedla, že sa nevyjadruje ku konkrétnym fyzickým ani k právnickým osobám, ale poskytuje informácie ku konkrétnym prípadom.



Poslanec Národnej rady SR a exminister vnútra Roman Mikulec (hnutie Slovensko, KÚ, Za ľudí) skonštatoval, že ak by sa bežní občania zachovali ako Danko, potrestali by ich oveľa viac. Poukázal tiež na sľub ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) zverejniť videá do týždňa od nehody. "Dodnes sme videli len to jedno, na ktorom sme vlastne nevideli nič," dodal.

K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Opozícia kritizovala, že odišiel z miesta incidentu. Vec od marca vyšetrovali ako priestupok.