Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Čelnú zrážku pri Hanušovciach nad Topľou spôsobil opitý vodič

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pre dopravnú nehodu bola na mieste cesta 1/18 uzavretá v sobotu od 15.00 do približne 18.00 h.

Hanušovce nad Topľou 29. júla (TASR) – V súvislosti so sobotňajšou (29.7.) čelnou zrážkou dvoch osobných vozidiel pri meste Hanušovce nad Topľou obvinila polícia 40-ročného vodiča z Prešova z prečinu ublíženia na zdraví spáchaného v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Nehoda si vyžiadala štyroch zranených, obvinený podľa dychovej skúšky šoféroval opitý.

K zrážke došlo okolo 15.00 h na ceste I/18 medzi obcou Pavlovce časť Podlipníky a Hanušovcami nad Topľou v okrese Vranov nad Topľou. Obvinený viedol auto zn. Opel Astra GTC v smere do mesta. "Pri prejazde pravotočivou zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, stavu a povahe vozovky, ako aj iným okolnostiam, následkom čoho s vozidlom prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oprotiidúcim osobným motorovým vozidlom Peugeot 5008," informoval dnes TASR prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ťažko zraneného 55-ročného vodiča auta zn. Peugeot z obce Fintice v okrese Prešov previezol do košickej nemocnice záchranársky vrtuľník. Zranenia s dobou liečenia nad 42 dní utrpela aj jeho 40-ročná spolujazdkyňa. Ľahké zranenie mal 56-ročný spolujazdec z vozidla zn. Opel, obvinený vodič utrpel taktiež zranenia s dobou liečenia nad 42 dní, hospitalizovaný je v prešovskej nemocnici. "Po nehode sa na mieste podrobil dychovej skúške na alkohol s výsledkom 1,00 mg/l alkoholu v krvi (2,08 promile, pozn. TASR)," uviedol Džobanik.

Pre dopravnú nehodu bola na mieste cesta 1/18 uzavretá od 15.00 do približne 18.00 h.