Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Zlodej v Nižnom Klatove ukradol z domu strelné zbrane s nábojmi

Ilustračné foto Foto: TASR

Policajti na objasnení prípadu intenzívne pracujú a po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.

Nižný Klatov 2. júla (TASR) - Viacero strelných zbraní, peniaze a cenné veci ukradol neznámy páchateľ, ktorý sa v pondelok (1. júla) vlámal do rodinného domu v obci Nižný Klatov, časť Mlynky (okr. Košice-okolie). "Všetky ukradnuté zbrane boli v legálnej držbe. Majiteľovi vznikla celková škoda za takmer 14.500 eur," uviedol dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Zlodej v dome vytrhol zo steny kovový trezor, z ktorého po vypáčení vzal finančnú hotovosť, sedem krátkych guľových zbraní so zásobníkmi a preukazmi, zhruba 300 nábojov, desať loveckých nožov a tri preukazy k dlhým guľovým zbraniam. Nájdeným kľúčom potom otvoril trezor na dlhé guľové zbrane, z ktorého ukradol tri dlhé guľové zbrane, zásobníky, ako aj skrinku s približne 1200 nábojmi. Páchateľ si z domu odniesol aj fotoaparát, päť značkových náramkových hodiniek, vzduchovú pištoľ, repliku coltu 1911 s optikou a flobertkový revolver s kufríkom.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Košice-okolie začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami s trestnou sadzbou na štyri až desať rokov a prečinov krádeže a porušovania domovej slobody," informoval Szabó. Policajti na objasnení prípadu intenzívne pracujú a po páchateľovi a odcudzených veciach pátrajú.