Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zlaté Moravce postavili v Prílepoch prvé ihrisko z vlastných zdrojov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Radnica na jeho výstavbu vyčlenila zo svojho rezervného fondu 50.000 eur.

Zlaté Moravce 17. júna (TASR) - V Zlatých Moravciach pribudlo prvé multifunkčné ihrisko, ktoré mesto postavilo výlučne z vlastných zdrojov. Radnica na jeho výstavbu vyčlenila zo svojho rezervného fondu 50.000 eur. Občania môžu ihrisko využívať celodenne na futbal, tenis, volejbal, nohejbal, ale aj ďalšie športy. Vďaka osvetleniu sa dá ihrisko využívať aj vo večerných hodinách.

Nové ihrisko vyrástlo v mestskej časti Prílepy. Nachádza sa vedľa parku, v tesnej blízkosti budovy miestneho kultúrneho domu. V budove sídli aj tunajšia materská škola. „Ihrisko tak môžu využívať aj deti z tejto škôlky počas vyučovacích hodín. Deti majú k dispozícii miesto, kde môžu v bezpečí športovať bez toho, aby boli ohrozované cestnou premávkou,“ uviedol primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár.

Aby ihrisko nepoškodzovali vandali, mesto osadilo na budove kultúrneho domu novú bezpečnostnú kameru, ktorá je priamo napojená na zlatomoravskú mestskú políciu. Podľa slov primátora bol v Prílepoch už dlhé roky dopyt po mieste, na ktorom by mohli deti aj dospelí pravidelne športovať.