Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

Zastupiteľstvo schválilo dočasné personálne zmeny v Metro Bratislava

Primaciálny palác v Bratislave, archívne foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Hlavné mesto muselo navoliť svojho nového zástupcu v predstavenstve po tom, ako sa Michala Kozáková vzdala funkcie 17. októbra.

Bratislava 29. novembra (TASR) – Bratislavské mestské zastupiteľstvo schválilo personálne zmeny v obchodnej spoločnosti Metro Bratislava. Ide o dočasnú zmenu vo funkcii predsedníčky predstavenstva spoločnosti, kde Michalu Kozákovú nahradí Zuzana Kolman Šebestová. Novou členkou predstavenstva sa stala Veronika Ľahká. Hlavné mesto plánuje zároveň vyhlásiť výberové konania.

Hlavné mesto muselo navoliť svojho nového zástupcu v predstavenstve po tom, ako sa Michala Kozáková vzdala funkcie 17. októbra. Jej vzdanie sa zobral bratislavský mestský parlament na vedomie, zároveň na tento post schválil Zuzanu Kolman Šebestovú ako doterajšiu členku predstavenstva. Novou členkou predstavenstva spoločnosti má byť Veronika Ľahká, zamestnankyňa Útvaru správy mestských podnikov.

Hlavné mesto má zároveň 30. novembra vyhlásiť výberové konanie na obsadenie pozície predsedu predstavenstva spoločnosti. "Po obsadení pozície predsedu predstavenstva budú vyhlásené výberové konania na ďalšie dve pozície v predstavenstve, ktoré patria do nominačnej dispozície hlavného mesta z celkového počtu päť," konštatuje dôvodová správa materiálu. Minoritný akcionár nominuje dvoch členov predstavenstva.

Spoločnosť Metro Bratislava je obchodnou spoločnosťou, ktorej je hlavné mesto SR Bratislava jedným z akcionárov s podielom 66 percent na základnom imaní spoločnosti. Druhým akcionárom je Ministerstvo dopravy a výstavby SR s 34-percentným podielom.