Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Zamestnanci mestského úradu v Žiline darovali viac ako 10 litrov krvi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa primátorových slov chce radnica v darovaní krvi pokračovať aj v budúcnosti a zorganizovať ho aspoň jedenkrát ročne, pričom najbližší termín by sa mal uskutočniť v jesenných mesiacoch.

Žilina 14. mája (TASR) - Viac ako desať litrov krvi darovali v pondelok (13. 5.) počas dobročinného podujatia zamestnanci Mestského úradu v Žiline. Podľa primátora Petra Fiabáne chcela radnica takouto formou pomôcť Národnej transfúznej službe pripraviť sa na letné obdobie, kedy býva krvi nedostatok.

"Po dlhšej prestávke sa radnica opäť rozhodla zapojiť do dobrovoľného darovania krvi a zorganizovať túto akciu v priestoroch úradu. Osobne ma teší, že zamestnanci mesta dohromady prispeli krvou v objeme 10,5 litra," povedal Fiabáne. Darovať krv sa celkovo rozhodlo 36 darcov, z toho 14 mužov a 22 žien, pričom tretina z nich sa pre tento ušľachtilý čin rozhodla prvý raz.

Doplnil, že akciu veľmi pozitívne hodnotil aj personál zo žilinského pracoviska Národnej transfúznej služby. Podľa primátorových slov chce radnica v darovaní krvi pokračovať aj v budúcnosti a zorganizovať ho aspoň jedenkrát ročne, pričom najbližší termín by sa mal uskutočniť v jesenných mesiacoch.