Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Za tri dni chytila polícia v Trnavskom kraji až 15 opitých šoférov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Až v siedmich prípadoch policajti zistili alkohol nad jedno promile aj u cyklistov.

Trnava 20. novembra (TASR) – Len za tri dni, od 16. do 18. novembra, zachytila polícia v Trnavskom kraji až 15 vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. Až v siedmich prípadoch policajti zistili alkohol nad jedno promile aj u cyklistov.

Jedným z posledných opitých vodičov bola 31-ročná žena z Hlohovca, teraz už obvinená z trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. V nedeľu (18.11.) nadránom ju zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Pri dychovej skúške jej namerala 1,23 promile alkoholu. V rovnakom čase zastavili policajti aj auto 43-ročného muža v Skalici.

Počas kontroly zistili, že vodič má zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 36 mesiacov. Následne ho podrobili dychovej skúške, ktorou mu namerali 3,08 promile alkoholu. Obvineným hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. TASR o tom informoval krajský policajný hovorca v Trnave Michal Hanus.

"Polícia dôrazne žiada vodičov, aby nepodceňovali riziko jazdy pod vplyvom alkoholu a iných omamných látok, ktoré vo výraznej miere ovplyvňujú schopnosť viesť vozidlá. I naďalej budeme vykonávať dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky a na vodičov budeme pôsobiť nielen preventívne, ale aj represívne," dodal Hanus.