Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Z levočskej nemocnice prepustili robotníka zraneného pri páde mosta

Zrútený betónový most vo výstavbe pri obci Kurimany, okr. Levoča, 2. novembra 2012. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Druhého robotníka prepustia domov v priebehu piatka 9. novembra. Do domáceho liečenia pôjde v ten istý deň zrejme aj robotník, ktorý je hospitalizovaný v Nemocnici Košice - Šaca.

Levoča/Prešov 8. novembra (TASR) - Z levočskej nemocnice dnes prepustili do domáceho liečenia prvého z troch pacientov, ktorého tam hospitalizovali po páde diaľničného mosta pri obci Iliašovce. Ostatní zranení robotníci zostávajú naďalej v starostlivosti nemocníc v Spišskej Novej Vsi, Košiciach - Šaci, Prešove a Poprade.

O prepustení pacienta z levočskej nemocnice informovala TASR jej hovorkyňa Marta Csergeová. Ako ďalej uviedla, druhého robotníka prepustia domov v priebehu piatka 9. novembra.

Do domáceho liečenia pôjde v ten istý deň pravdepodobne aj robotník, ktorý je po prevoze z levočskej nemocnice hospitalizovaný v Nemocnici Košice - Šaca. "Pacient dnes absolvoval kontrolné neurologické vyšetrenie, pokiaľ sa nič mimoriadne nestane, zajtra ho púšťame domov," ozrejmil riaditeľ spomínanej nemocnice Juraj Vančík.

"V pondelok (5. 11.) sme prepustili do domácej starostlivosti prvých dvoch pacientov a do konca tohto týždňa by sme zrejme mali prepustiť ďalších dvoch," uviedla na margo zlepšenia zdravotného stavu robotníkov hospitalizovaných v spišskonovoveskej nemocnice jej hovorkyňa Veronika Deckerová. Zároveň dodala, že tretí muž s najvážnejším poranením zostane v nemocnici o niečo dlhšie. "Jeho zdravotný stav budú lekári monitorovať, ale pokiaľ sa výrazne nezmení, tak by ho chceli na budúci týždeň rovnako prepustiť do domácej starostlivosti," podotkla Deckerová.

Zásah leteckých záchranárov po zrútení betónového mosta vo výstavbe ori obci Kurimany, okr. Levoča, 2. novembra 2012.
Foto: TASR/Oliver Ondráš
Zranení robotníci zostávajú naďalej aj v opatere lekárov popradskej nemocnice. Pre TASR to potvrdil jej riaditeľ Jozef Tekáč. "Obaja robotníci hospitalizovaní u nás sú stabilizovaní a podľa aktuálneho zdravotného stavu by mali byť v našej nemocnici minimálne do konca tohto týždňa."

Zranenia muža hospitalizovaného vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, sú oproti ostatným robotníkom, ktorí nešťastie pri Iliašovciach prežili, najvážnejšie. Jeho stav sa v posledných dňoch zlepšil. "Pacient je momentálne v stabilizovanom stave, bezprostredné ohrozenie života mu momentálne nehrozí. Nenachádza sa už na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, ale na Oddelení úrazovej chirurgie, kde ho čaká v budúcnosti operácia," uviedla pre TASR hovorkyňa FNsP Renáta Cenková.

K pádu diaľničného mosta vo výstavbe došlo v piatok (2. 11.) krátko pred 15.00 h. Na mieste zahynuli dvaja robotníci, jeden zomrel pri prevoze do nemocnice a štvrtá obeť tragédie podľahla zraneniam v košickej nemocnici. Štrnásť zranených robotníkov hospitalizovali v nemocniciach v Levoči, Poprade, Prešove a Spišskej Novej Vsi. Niekoľkých z nich už z nemocníc v uplynulých dňoch prepustili.