Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

PREKVAPIL POLICAJTOV: Auto vrazilo do chodcov, jeden nafúkal 3 promile

Foto z miesta nehody. Foto: FB: Polícia SR - Trnavský kraj

Policajti po príchode na miesto nehody podrobili 38-ročného vodiča dychovej skúške, ktorá alkohol nepotvrdila.

Moravský Svätý Ján 15. februára (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti nehody na neosvetlenej ceste tretej triedy v smere od Moravského Svätého Jána na hraničný priechod s Rakúskom v okrese Senica. Pri nehode sa zranili dvaja chodci. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Nehoda sa stala v utorok krátko po polnoci. "Vodič na osobnom aute narazil do dvoch chodcov s invalidným vozíkom. Nehoda sa stala mimo obce. Vodič mal do chodcov na kraji cesty naraziť pravou časťou auta práve v momente, keď oproti nemu malo ísť iné vozidlo," uviedla Antalová.

Policajti po príchode na miesto nehody podrobili 38-ročného vodiča dychovej skúške, ktorá alkohol nepotvrdila. "Starší z chodcov, 57-ročný muž, policajtom nafúkal viac ako tri promile. Druhému, 44-ročnému mužovi, bola s cieľom zistenia alkoholu v jeho organizme odobratá krv. Obaja chodci utrpeli pri zrážke viaceré poranenia, s ktorými ich previezli do nemocnice," doplnila hovorkyňa.

Polícia zároveň hľadá prípadných svedkov. "Ak ste boli priamym svedkom zrážky, prípadne ste dvojicu mužov pred nehodou na ceste videli, kontaktujte políciu na bezplatnom čísle 158 alebo na sociálnej sieti,“ žiada polícia.