Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Vranovská nemocnica obmedzuje hospitalizácie na pediatrii

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Počas obmedzenej prevádzky vo vranovskej nemocnici bude zdravotná starostlivosť pre detských pacientov dostupná v okolitých nemocniciach.

Vranov nad Topľou 10. apríla (TASR) - Nemocnica vo Vranove nad Topľou je od piatka (12. 4.) z personálnych dôvodov nútená obmedziť činnosť lôžkovej časti detského oddelenia a prevádzku ambulancie detskej ústavnej pohotovostnej služby (ÚPS). TASR o tom informovala PR špecialistka nemocníc Penta Hospitals SK Bianka Krejčíová, s tým že toto opatrenie je dočasné a nemocnica intenzívne pracuje na obnovení prevádzky v júni.

Vranovská nemocnica o opatreniach v závere minulého týždňa informovala orgány regionálnej samosprávy, krajské Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, ako aj okolité nemocnice a ambulantný sektor. Ostatné pracoviská vrátane gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia a neonatológie fungujú bez obmedzení. Nemocnica deklaruje, že vyvíja maximálne úsilie s cieľom zabezpečiť dostatočný počet lekárov potrebných na nepretržitú prevádzku detského oddelenia.

"Nejde, žiaľ, o náhle rozhodnutie, keďže problém s nedostatkom atestovaných pediatrov sa týka celého regiónu Zemplína. V našom prípade však máme plán, ako v priebehu dvoch mesiacov zabezpečiť medicínsky tím potrebný na nepretržitú prevádzku detského lôžkového oddelenia," vysvetlil riaditeľ nemocnice Penta Hospitals Vranov nad Topľou Eugen Lešo.

Počas obmedzenej prevádzky vo vranovskej nemocnici bude zdravotná starostlivosť pre detských pacientov dostupná v okolitých nemocniciach, konkrétne v nemocnici v Humennom a Fakultnej nemocnici J. A. Reimana v Prešove.

Neonatologické oddelenie a pôrodnica poskytujú zdravotnú starostlivosť bez obmedzení. Pediatrická ambulancia ostáva v prevádzke pre účely predoperačných vyšetrení (aj pre deti z externého prostredia) a konziliárnych pediatrických vyšetrení pre potreby iných pracovísk nemocnice počas pracovných dní.

Ambulantná pohotovostná služba pre deti a dorast je dostupná v štandardnom režime.