Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Advokáti ponúkajú bezplatné poradenstvo na mestských úradoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Poradenstvo sa uskutoční v čase od 9.00 do 14.00 h.

Poprad 25. apríla (TASR) - Mesto Prešov sa pri príležitosti Dňa advokácie stane súčasťou projektu bezplatnej právnej pomoci. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v stredu 26. apríla v zasadacej miestnosti mestského úradu na Jarkovej ulici v čase od 9.00 h do 14.00 h. Môžu sa na nich obrátiť s problémami v oblastiach pracovného, obchodného, civilného i trestného práva. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Prešov sa do projektu zapája posledné dva roky. Podľa slov regionálneho zástupcu Slovenskej advokátskej komory pre Prešovský kraj Ambróza Motyku, vlani tento deň splnil očakávania, keďže klienti odchádzali spokojní. „Radili sme v rôznych oblastiach. Najčastejšie otázky, s ktorými k nám klienti prichádzali, boli z oblasti medziľudských vzťahov, rodinného práva, ale i majetkových sporov,“ spresnil Motyka. Záujemcom o právne rady sa venovalo 16 advokátov a ich právne poradenstvo využilo okolo 70 ľudí nielen z Prešova ale aj zo širšieho regiónu.

Hovorkyňa doplnila, že prešovská radnica bude na projekte participovať koordináciou spoločných aktivít a bezplatným poskytnutím priestorov, keďže dlhodobé skúsenosti ukazujú, že občania sa v prípade problémov obracajú práve na samosprávu, ktorá je im najbližšie.

Podľa slov predsedu Slovenskej advokátskej komory Ľubomíra Hreždoviča mala táto aktivita aj v minulom roku veľký úspech, keď sa do nej zapojilo po celom Slovensku 45 advokátov a po právne rady si prišlo okolo 330 občanov v šiestich mestách.



V Poprade ponúknu advokáti bezplatné právne poradenstvo



Slovenská advokátska komora pri príležitosti Dňa advokácie organizuje v Poprade bezplatné právne poradenstvo pre občanov. V stredu 26. apríla v priestoroch Mestského úradu v Poprade ponúknu regionálni advokáti záujemcom svoje služby.

Advokáti poradia záujemcom v oblastiach pracovného, obchodného, civilného a trestného práva. Poradenstvo sa uskutoční v čase od 9.00 do 14.00 h.

"Popradčanom ponúka bezplatné právne poradenstvo aj právne oddelenie Mestského úradu v Poprade. Právna poradňa funguje každú prvú stredu v mesiaci v čase od 14.00 do 16.00 h vo vestibule mestského úradu," informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Právne rady poskytujú dve právničky mesta Poprad.